Ψωμάκια Ολικής με Φαγόπυρο & Βρώμη |
Υλικά της συνταγής
400 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης 130 γρ. πίτουρο βρώμης 120 γρ. φαγόπυρο βιολογικό τριμμένο στο multi 40-50 γρ. λιναρόσπορο τριμμένο στο multi 1 ξηρή μαγιά 1 κ.γλ. μέλι 40 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 3-4 κ.σ. λάδι 1/2 κ.γλ. αλάτι 1 1/2 -2 κούπες χλιαρό νερό
Εκτέλεση
· Σε μία κούπα χλιαρό νερό διαλύουμε το μέλι και την μαγιά και αφήνουμε να φουσκώσει για 5-10 λεπτά.
· Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι ολικής, το πίτουρο βρώμης ή αν έχετε βρώμη σε νιφάδες την περνάτε στο multi, το φαγόπυρο, τον λιναρόσπορο, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το λάδι και το αλάτι.
· Στη μέση ανοίγουμε μια λακουβίτσα, ρίχνουμε τη μαγιά και αρχίζουμε να προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, όσο πάρει για μία κανονική ζύμη.
· Λαδώνουμε τα χέρια μας και αγκαλιάζουμε όλη την ζύμη για να μην κολλάει ούτε στη λεκάνη, ούτε στη μεμβράνη που θα βάλουμε από πάνω.
· Αφήνουμε στον πάγκο μας να φουσκώσει η ζύμη, την ξαναζυμώνουμε και κόβουμε κομμάτια ,τα πλάθουμε στρογγυλά, τα πασπαλίζουμε με νιφάδες βρώμης και ηλιόσπορο και τα τοποθετούμε σε αντοκολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
· Μόλις ξαναφουσκώσουν λίγο, περίπου 30 λεπτά, τους βάζουμε ελάχιστο βούτυρο στο καθένα από πάνω και τα ψήνουμε 35- 40 λεπτά στους 180 βαθμούς αντιστάσεις. · Στα 35 λεπτά ελέγχουμε ένα ψωμάκι αν έχει ψηθεί και από κάτω και τα βγάζουμε. |
< Προηγ. | Επόμ. > |
---|