mdiet.gr - Σεραλίδης Γιώργος

 
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
Αρχική
Ψωμάκια Ολικής με Φαγόπυρο & Βρώμη Εκτύπωση E-mail
beerbread.jpg

 

Υλικά της συνταγής

400 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

130 γρ. πίτουρο βρώμης

120 γρ. φαγόπυρο βιολογικό τριμμένο στο multi

40-50 γρ. λιναρόσπορο τριμμένο στο multi

1 ξηρή μαγιά

1 κ.γλ. μέλι

40 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3-4 κ.σ. λάδι

1/2 κ.γλ. αλάτι

1 1/2 -2 κούπες χλιαρό νερό

 

 


Εκτέλεση

·         Σε μία κούπα χλιαρό νερό διαλύουμε το μέλι και την μαγιά και αφήνουμε να φουσκώσει για 5-10 λεπτά.

·         Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι ολικής, το πίτουρο βρώμης ή αν έχετε βρώμη σε νιφάδες την περνάτε στο multi, το φαγόπυρο, τον λιναρόσπορο, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το λάδι και το αλάτι.

·         Στη μέση ανοίγουμε μια λακουβίτσα, ρίχνουμε τη μαγιά και αρχίζουμε να προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, όσο πάρει για μία κανονική ζύμη.

·         Λαδώνουμε τα χέρια μας και αγκαλιάζουμε όλη την ζύμη για να μην κολλάει ούτε στη λεκάνη, ούτε στη μεμβράνη που θα βάλουμε από πάνω.

·         Αφήνουμε στον πάγκο μας να φουσκώσει η ζύμη, την ξαναζυμώνουμε και κόβουμε κομμάτια ,τα πλάθουμε στρογγυλά, τα πασπαλίζουμε με νιφάδες βρώμης και ηλιόσπορο και τα τοποθετούμε σε αντοκολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.

·         Μόλις ξαναφουσκώσουν λίγο, περίπου 30 λεπτά, τους βάζουμε ελάχιστο βούτυρο στο καθένα από πάνω και τα ψήνουμε 35- 40 λεπτά στους 180 βαθμούς αντιστάσεις.

·         Στα 35 λεπτά ελέγχουμε ένα ψωμάκι αν έχει ψηθεί και από κάτω και τα βγάζουμε.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
aruro.JPG
SYNTAGH.jpg
Το Άρθρο του Μήνα
Η Συνταγή της Εβδομάδας


diet-in-veggies.jpg
metrhsh.jpg
Διατροφή μέσω Διαδικτύου
Υπολογίστε...







mdiet.gr - Σεραλίδης Γιώργος