Σαλάτα με φασολάκια και μανιτάρια |
|
|
Δεν τρώνε τα παιδιά
σας τα φασολάκια; Είναι δύσκολο να φάνε τα λαχανικά; Να μια καλοκαιρινή δροσερή
και πεντανόστιμη συνταγή που πέρα από τα πολλά και ζωηρά χρώματα, έχει και μια
εξαιρετική γεύση. Μια άλλη εναλλακτική, δροσιστική σαλάτα πλούσια σε φυτικές
ίνες και θρεπτικά συστατικά με ελάχιστες θερμίδες και πρωτότυπη γεύση και
παρουσία. Αξίζει να την δοκιμάσετε το καλοκαίρι και όχι μόνο τότε.
Υλικά (για 4 άτομα)
- ένα
κιλό φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα
- 500
γραμμ. μανιτάρια
- Χυμό
από μισό λεμόνι
- 1/2 τριμμένο
κρεμμύδι
- Λίγο τριμμένο
κόλιαντρο
- 3
κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 300 ml
γαλλικό
ντρέσινγκ με λίγες θερμίδες
- Αλάτι
Για το ντρέσινγκ
- 2
κουταλιές ελαιόλαδο
- 6
κουταλιές ξίδι
- 1/2
κουταλάκι μουστάρδα
- 1/4
κουταλάκι ζάχαρη
- Αλάτι
και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τα φασολάκια σε λίγο αλατισμένο νερό, έως ότου μαλακώσουν, κι έπειτα τα
βάζετε κάτω από τρεχούμενο νερό, για να κρυώσουν και να διατηρήσουν το χρώμα
τους. Τα σουρώνετε καλά. Καθαρίζετε τα μανιτάρια μ’ ένα καθαρό, υγρό πανάκι και
τα κόβετε σε χοντρές φέτες. Τα ραντίζετε με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτετε στο
γαλλικό ντρέσινγκ το κρεμμύδι, το τριμμένο κόλιαντρο και τον μαϊντανό, και
περιχύνετε με το μείγμα τα μανιτάρια. Τα αφήνετε να μαριναριστούν 1-2 ώρες,
ανακατεύοντάς τα ελαφρώς κατά διαστήματα. Ρίχνετε προσεκτικά το μείγμα
μανιταριών στα φασολάκια. Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα.
Tips
Τα φασολάκια και τα
μανιτάρια είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος συνδυασμός. Αν προτιμάτε, μπορείτε να
χρησιμοποιήσετε φρέσκα φασολάκια, αντί για κατεψυγμένα.
|