mdiet.gr - Σεραλίδης Γιώργος

 
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
Αρχική
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με μέλι Εκτύπωση E-mail

xalvas.jpgΜερίδες Συνταγής: 10

Συστατικά

2/3 κούπας ελαιόλαδο
2 κούπες σιμιγδάλι (κατα προτίμηση 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι σταριού ψιλό και 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι από πολέντα καλαμποκιού)
1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

1 φλιτζάνι μέλι
4 φλιτζάνια νερό
1 ξύλο κανέλας
10 καρφιά γαρίφαλο
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι & τη ζάχαρη μέχρι να δέσει το σιρόπι και εν συνεχεία το προσθέτουμε στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα και όταν κρυώσει σερβίρουμε με κανέλα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα: 1/10 συνταγής
Θερμίδες: 240 kcal
Πρωτεΐνη: 2 γρ.
Υδατάνθρακες: 21 γρ.
Λίπος: 18 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0 γρ.

 
Επόμ. >
aruro.JPG
SYNTAGH.jpg
Το Άρθρο του Μήνα
Η Συνταγή της Εβδομάδας


diet-in-veggies.jpg
metrhsh.jpg
Διατροφή μέσω Διαδικτύου
Υπολογίστε...







mdiet.gr - Σεραλίδης Γιώργος