mdiet.gr - Σεραλίδης Γιώργος

 
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
Αρχική
Τα καλύτερα superfoods για το 2023 Εκτύπωση E-mail

Με την υγιεινή διατροφή να αναδεικνύεται σε τρόπο ζωής όλο και περισσότερων ανθρώπων παγκοσμίως, η ανάγκη για νέες γευστικές και συνάμα υγιεινές τροφές αυξάνεται διαρκώς.  Ποια είναι, λοιπόν, τα superfoods που θα μας απασχολήσουν τη νέα χρονιά;

Fonio 

Πρόκειται για έναν σπόρο που προέρχεται από περιοχές της Αφρικής που αγαπούν και καλλιεργούν αρκετά σιτηρά. Το Fonio είναι ένα συστατικό που απολαμβάνουν ιδιαίτερα οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών της Αφρικής, όπως στη Μπουρκίνα Φάσο, τη Σενεγάλη και τη Νιγηρία. Το πλούσιο διατροφικό προφίλ του (ιδανικό για όσους ταλαιπωρούνται από δυσανεξία στη γλουτένη) σε συνδυασμό με την πλούσια γεύση του, το έχουν αναδείξει σε διατροφικό θησαυρό ιδανικό για μακαρονάδες και όσους αγαπούν τα σιτηρά. 

 

Εξωτικά μανιτάρια 

Λίγο πιο σπάνια και πολύ πιο ιδιαίτερα από τα κλασικά, τα εξωτικά μανιτάρια αφήνουν στους γευστικούς κάλυκες αυτό ακριβώς που υποδηλώνει το όνομα τους. Μία εξαιρετική εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης για όσους έχουν αφαιρέσει το κρέας από τη διατροφή τους ή απλά είναι σε φάση αποτοξίνωσης. 

 

Γουακάμε

Με θαλασσινή γεύση και αύρα, το γουακάμε μπορεί εκ πρώτης όψεως να θυμίζει αρκετά τα φύκια που βρίσκουμε στην άκρη το καλοκαίρι, όμως, ο διατροφικός του πλούτος και η ανάλαφρη αίσθηση που αφήνει σε όποιον το δοκιμάζει το τοποθετεί εντός της λίστας με τα Superfoods της νέας χρονιάς. 

 

Καφές Κομπούχα

Είναι το ρόφημα που συμβάλλει καθοριστικά στην καύση λίπους και σε χορταίνει χωρίς να προσθέτει αρκετές θερμίδες στη γραμμή σου. Με τους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι για έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά πριν από περίπου 2.000 χρόνια, το ρόφημα Κομπούχα δεν πρέπει να λείπει από τη λίστα με τις τροφές που θα υπάρχουν στο μενού σου τη νέα χρονιά. 

 

 

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 

Φίνο και ντελικάτο στη γεύση, με ελληνική ταυτότητα και εξαιρετικό διατροφικό προφίλ - αν δεν υπερβάλεις στην ποσότητα. Με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο να αναδεικνύεται σε αγαπημένη επιλογή των διατροφολόγων του εξωτερικού, ακόμα να αφήσεις στην άκρη οποιοδήποτε άλλο έλαιο χρησιμοποιείς στη σαλάτα ή τη μαγειρική σου; 

 

Μαύρη σαμπούκα

Μία τροφή ιδανική για όσους νηστεύουν και θέλουν να προσφέρουν στον ουρανίσκο τους κάτι που θα τον απογειώσει. Η σαμπούκα (λευκή και μαύρη) ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και εσύ θέλω να μου βρεις έναν λόγο που δεν την έχεις ακόμα στη διατροφή σου.

 

Κακάο

Όχι σοκολάτα, αλλά κακάο. Αυτό που «τρυπώνει» σε αγαπημένα μας γλυκά και τα αναβαθμίζει. Αυτό που παράλληλα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα τα οποία παρεμποδίζουν την ορθή λειτουργία του οργανισμού και ενισχύει το ανοσοποιητικό. 

 

Μαύρο ρύζι

Αν και η «άγρια» εκδοχή του είναι εξίσου αγαπημένη, οι διατροφολόγοι όσον αφορά την τάση του 2023 να είναι ξεκάθαροι. Το μαύρο ρύζι πρωταγωνιστεί και συνοδεύει ιδανικά τα κρεατικά ή τα θαλασσινά όσων θέλουν να γεμίσουν με φυτικές ίνες και να ακινητοποιήσουν το αίσθημα της πείνας για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

 
< Προηγ.   Επόμ. >
aruro.JPG
SYNTAGH.jpg
Το Άρθρο του Μήνα
Η Συνταγή της Εβδομάδας


diet-in-veggies.jpg
metrhsh.jpg
Διατροφή μέσω Διαδικτύου
Υπολογίστε...







mdiet.gr - Σεραλίδης Γιώργος